Ερευνητική Ομάδα UV-LEACH

UV-LEACH - ΕΔΑΔΥΜ Α.Ε.


ΕΔΑΔΥΜ Α.Ε

Η ΕΔΑΔΥΜ Α.Ε. είναι μία εταιρία 100% θυγατρική της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., έχει αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση του έργου "Μελέτη, Κατασκευή, Συντήρηση και Λειτουργία των Εγκαταστάσεων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας". Το έργο εκτελεί η εταιρία ΕΠΑΔΥΜ Α.Ε., η οποία αποτελείται σε ποσοστό 50% από τις εταιρίες ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. και ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.. μέλη του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.


UV-LEACH ΕΔΑΔΥΜ Α.Ε

O κ. Νίκος Περδικάρης είναι Χημικός Μηχανικός και Διδάκτωρ του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας, ενώ κατά την εκπόνηση της Διδακτορικής του διατριβής εξειδικεύτηκε στις τεχνολογίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από συμβατικά καύσιμα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Έχει δύο δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πάνω από 10 δημοσιεύσεις / εισηγήσεις σε συνέδρια / ημερίδες. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος πληθώρας ερευνητικών προγραμμάτων τόσο στο εργαστήριο Ατμοπαραγωγών και Λεβήτων του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, όσο και ως στέλεχος της ΔΕΗ Α.Ε. και μέλος του R&D της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., σημαντικότερα των οποίων υπήρξαν το POLYSTABILAT και το GASBIOREF του FP7 (προϋπολογισμού 7 και 15 εκ. ευρώ αντίστοιχα). Υπήρξε επί 10ετία στέλεγχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Παραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. ώντας υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Συστήματος Παρακολούθησης και Αναφοράς Εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου της ΔΕΗ Α.Ε. για το σύνολο των παραγωγικών εγκαταστάσεων της ΔΕΗ (πάνω από 30 εργοστάσια λιγνιτικά, πετρελαϊκά και φυσικού αερίου). Από το 2012 εργάζεται στην ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. σε έργα ενεργειακής αξιοποίησης βιοαερίου από Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, καθώς και σε ερευνητικά έργα ενεργειακής αξιοποίησης δευτερογενών προϊόντων από Μονάδες Μηχανικής - Βιολογικής Επεξεργασίας Σύμμεικτων Αστικών Απορριμμάτων. Από το 2013 είναι Υπεύθυνος Έργου για την ΕΠΑΔΥΜ Α.Ε. (Ανάδοχος - Παραχωρησιούχος του Έργου) στο Έργο «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία υποδομών του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με ΣΔΙΤ», ενώ από το 2015 είναι υπεύθυνος Έργου και της ΕΔΑΔΥΜ Α.Ε. (Λειτουργός του Έργου) για το ίδιο Έργο. Είναι μέλος του ΔΣ τόσο της ΕΠΑΔΥΜ όσο και της ΕΔΑΔΥΜ Α.Ε. και Γενικός Διευθυντής της ΕΠΑΔΥΜ Α.Ε.

Read more

O κ. Παναγιώτης Γκουβούσης είναι απόφοιτος και Διδάκτωρ του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Στα πλαίσια της διδακτορικής του διατριβής εξειδικεύτηκε στην Βιοχημεία και έχει περισσότερα από 10 άρθρα και παρουσιάσεις σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Επίσης, έχει μεταφράσει στα ελληνικά ένα κεφάλαιο του βιβλίου “Biochemistry, 5th edition - Jeremy M Berg, John L Tymoczko, and Lubert Stryer” του οποίου η ελληνική έκδοση διδάσκεται στα τμήματα Χημείας των ελληνικών πανεπιστημίων. Διαθέτει 10ετή εμπειρία σε μονάδες διαχείρισης αστικών απορριμμάτων. Τα τελευταία 6 χρόνια εργάζεται στην εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. με τομείς ευθύνης α) τον σχεδιασμό και εφαρμογή προγραμμάτων ποιοτικού και περιβαλλοντικού ελέγχου σε μονάδες μηχανικής βιολογικής επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων β) τον ποιοτικό και περιβαλλοντικό έλεγχο μονάδων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων γ) την λειτουργία συστημάτων επεξεργασίας αερίων ρύπων δ) τον σχεδιασμό, την αξιολόγηση εξοπλισμού και προμηθευτών, την εγκατάσταση και τη λειτουργία αναλυτικών εργαστηρίων σε μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων ε)την εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Read more

Ο κ. Μάρκος Σαμαράς είναι Χημικός του Πανεπιστημίου Sussex της Αγγλίας (B.Sc.(Hons) in Chemistry with Economics). Εργάστηκε για χρόνια ως Τεχνικός Σύμβουλος και έχει πολυετή εμπειρία σε θέματα: α) Χημείας και επεξεργασίας στοιχείων με ηλεκτρονικό υπολογιστή (π.χ προμελέτη εργοστασίου ενζυματικής επεξεργασίας γεωργικών αποβλήτων, προμελέτη σκοπιμότητας ζεύξης Ρίου Αντίρριου), β) επεξεργασίας νερού και αποβλήτων, γ) διαχείρισης απορριμμάτων, δ) προστασίας και τεχνολογίας Περιβάλλοντος (σχεδιασμό εγκαταστάσεων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, σύνταξη και συντονισμό μελετών προσφοράς και εφαρμογής, αξιολόγηση εξοπλισμού και προμηθευτών, σύναψη και παρακολούθηση υλοποίησης σχετικών συμβάσεων, ανάπτυξη νέων έργων), ε) σχεδιασμού εγκαταστάσεων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, μονάδων επεξεργασίας αστικών λυμάτων, ΧΥΤΑ και αξιοποίησης βιοαερίου κ.α. και συμμετείχε σε πλήθος μελετών. Σήμερα εργάζεται στην ΗΛΕΚΤΩΡ A.E. με απασχόληση στη μελέτη και επίβλεψη έργων προστασίας περιβάλλοντος και στην ανάπτυξη νέων έργων της εταιρείας με αρμοδιότητες : σχεδιασμό εγκαταστάσεων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, σύνταξη και συντονισμό μελετών προσφοράς και εφαρμογής, αξιολόγηση εξοπλισμού και προμηθευτών, σύναψη και παρακολούθηση υλοποίησης σχετικών συμβάσεων, θέση σε αποδοτική λειτουργία μονάδων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, επίβλεψη λειτουργίας έργων της εταιρείας, ανάπτυξη νέων έργων της εταιρείας.

Read more

  • Ο κ. Χρήστος Κατσέλης είναι Χημικός Μηχανιικός Ε.Μ.Π. και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα Συστήματα Αυτοματισμού στην κατεύθυνση της Παραγωγής και της Κατασκευής. Κατά την εκπόνηση της μεταπτυχιακής του διατριβής εξειδικεύτηκε στην μελέτη καινοτόμου συστήματος θέρμανσης αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια και τις ιδιότητες των ψυκτικών υγρών. Έχει εργαστεί ως επιβλέπων μηχανικός σε πληθώρα κατασκευής μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. εκπονώντας ταυτόχρονα ενεργειακές μελέτες εξοικονόμησης ενέργειας. Ως μέλος της εταιρείας ΑΒΑΞ Α.Ε., ήταν μέρος του τμήματος διεργασιών (Process) αναφορικά με τη μελέτη, τη θέση σε λειτουργία και τη δοκιμαστική λειτουργία για τα παρακάτω έργα:

    ----Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου Φάση 2- Ιράκ ---- Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου Φάση 3- Ιράκ ---- Μονάδα Αεριοποίησης Φυσικού Αερίου- Μάλτα ---- Κατασκευή 3ης Δεξαμενής Φυσικού Αερίου- Ρεβυθούσα, Ελλάδα

    Στα παραπάνω έργα ήταν υπέυθυνος για όλα τα συστήματα νερού, ελαίου, την επεξεργασία αυτών και τη συμμετοχή τους εκ νεόυ στη διεργασία καθώς επίσης για τα δοσομετρικά και δειγματοληπτικά συστήματα του έργου. Επιπλέον ήταν συντονίστής των χημικών καθαρισμών των ατμολεβήτων. Επιπλέον διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος διεργασιών (Process) στο έργο της Μονάδας IV της ΔΕΗ στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, σχετικά με την κατασκευή συστήματος Αποθείωσης με πύργο απορρόφησης με σκοπό τη μείωση των αέριων ρύπων από τις λιγνιτικές μονάδες. Ως μέλος της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. συγκαταλέγεται στην ομάδα Μελετών του τμήματος Υγρών Αποβλήτων έχοντας λάβει μέρος στο σχεδιασμό κι εφαρμογή πληθώρας έργων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Read more

O κ. Βασίλειος Μπακούλας είναι Ηλεκτρολόγος μηχανικός, Διευθυντής Λειτουργίας για την ΕΔΑΔΥΜ της μονάδας ΜΕΑ – ΧΥΤΥ ΟΣΔΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Έχει διατελέσει Διευθυντής λειτουργίας , υπεύθυνος για την εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία και δοκιμαστική λειτουργία του «Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη θέση «Πράρι» ή «Νήσιζα» του Δήμου Κρωπίας». Επίσης, υπήρξε μέλος της ομάδας commissioning στο έργο “Construction of County Waste Management Centre Marišćina. Primorsko - Goranska County” καθώς και στο έργο “Construction of County Waste Management Centre Kastijun County of Istria” στην Κροατία. Κατά τη διάρκεια της «Defect Notification Period» των δύο παραπάνω έργων ήταν υπεύθυνος από την πλευρά της «ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.» για την εύρυθμη τεχνική λειτουργία αυτών. Υπήρξε μέλος της ομάδας σχεδιασμού των δύο κέντρων διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών της «ΕΠΑΝΑ ΑΕ» στο Δήμο Φυλής και Κρωπίας, ενώ κατά τη διάρκεια κατασκευής αυτών ήταν υπεύθυνος ΗΜ εργασιών. Είχε συμμετοχή κατά την μελέτη και τη σύνταξη προσφορών για ιδιωτικά και δημόσια έργα καθώς και κατά τις διαδικασίες αδειοδοτήσεων.

Read more

O κ. Αθανάσιος Μανάτος είναι Ηλεκτρολόγος διπλωματούχος Μηχανικός Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Στα πλαίσια των διπλωματικών εργασιών έχει εξειδικευτεί στον τομέα του Reliability Engineering έχοντας μια δημοσίευση στο International Journal of Production Research και μια παρουσίαση στο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής το 2016. Από το 2017 έως το 2020 εργάστηκε στην εταιρεία ΕΔΑΔΥΜ ως SCADA Operator της Μονάδας Κομποστοποίησης και Μηχανικής Διαλογής της ΜΕΑ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ από το 2021 εκτελεί χρέη Προϊσταμένου Παραγωγής της ΜΕΑ.

Read more

O κ. Σωτήρης Στασινός, έχει Δίπλωμα Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, M.Sc από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Strathclyde, Μ. Βρετανία, Ph.D και PostDoc από το Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στην εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. ως προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα σε διάφορες θέσεις όπως: α) Βοηθός Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος, αρμόδιος για το συντονισμό όλων των περιβαλλοντικών ελέγχων σε επίπεδο χώρας, στην "Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ)" στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, β) Ειδικός Επιστήμονας, σε θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος, στην Ανεξάρτητη Αρχή “ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ” γ) project engineer και project manager στην εταιρία “ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ” και στην εταιρία “ECOTECH Ε.Π.Ε.” στον τομέα της μελέτης, κατασκευής και παρακολούθησης λειτουργίας Μονάδων Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων στην Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο και Ιορδανία, ενώ ως ελεύθερος επαγγελματίας έχει εκπονήσει δεκάδες μελέτες επεξεργασίας βιομηχανικών και αστικών υγρών αποβλήτων και Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΑΠ "Διαχείριση Αποβλήτων" και στο ΤΕΙ Αθηνών στο Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής καθώς και σε πλήθος σεμιναρίων στο ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ κ.λπ. Έχει γράψει βιβλίο και σημειώσεις για μαθήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ έχει περισσότερα από 20 άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια.

Read more

H κα. Σωτηρία Σκουλάξινου έχει Δίπλωμα Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και Master in Environmental Management από το Joint Research Centre της ΕΕ. Διαθέτει 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στην μελέτη και κατασκευή έργων επεξεργασίας απορριμμάτων και χώρων υγειονομικής ταφής. Έχει εκπονήσει με επιτυχία σύνθετα έργα σχετικά με τη διαχείριση στερεών αποβλήτων σε ολόκληρο τον κύκλο: από το στρατηγικό σχεδιασμό έως τον αναλυτικό τεχνικό σχεδιασμό και την δημοπράτηση. Από το 2014 έως σήμερα εργάζεται στο Τμήμα Σχεδιασμού, Επίβλεψης κατασκευής και λειτουργίας των έργων της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. και στο πλαίσιο της εργασίας της συμμετέχει στο σχεδιασμό έργων διαχείρισης απορριμμάτων, για την υποβολή τεχνικών προσφορών και την υλοποίηση μελετών εφαρμογής. Επίσης, από τον Ιούνιο του 2017 εκτελεί χρέη λειτουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων στο έργο: «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή και Λειτουργία Υποδομών του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Περιφ. Δυτικής Μακεδονίας, με ΣΔΙΤ».

Read more

Η κα Ελένη Κεχαγιά, είναι Χημικός απόφοιτη του τμήματος Χημείας της σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση στη Χημική σύνθεση, Βιοχημεία και Βιοεφαρμογές. Κατέχει μεταπτυχιακό με τίτλο «Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων» του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η μεταπτυχιακή της εργασία βασίστηκε στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΟΣΔΑ). Επιπλέον έχει πιστοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Διαχείριση και Επεξεργασία Αγροτικών Αποβλήτων» του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Από το έτος 2019 εργάζεται στην εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε ως χημικός, υπεύθυνη χημικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου.

Read more